Trésors de la Cave stelt met enige trots één van zijn nieuwe aanwinsten voor: Vietti uit Piëmonte, Italië. Vietti mag gerust gerekend worden tot de meest legendarische producenten van Piëmonte.

De geschiedenis van Vietti als wijnhuis gaat dan ook terug tot de 19e eeuw. Tegenwoordig wordt Vietti beheerd door Alfredo en Luciana Currado’s zoon Luca, samen met zijn vrouw Elena. Niemand legt in Piëmonte de lat hoger dan Vietti. De kwaliteit is dan ook fenomenaal en consistent over al hun wijnen.Vietti is tevens de enige producent die wijngaarden bezit in alle 11 dorpen die Barolo mogen produceren. Als klepper op de vuurpijl worden bij Vietti enkele uitzonderlijke Barolowijngaarden bijna ieder jaar als ‘single vineyard’ gebracht. De absolute toppers zijn hier zonder twijfel Brunate, Rocche, Ravera en Lazaritto. Deze kregen tevens al veelvuldig 100/100 van Robert Parker en vele andere bekende recensenten.

De andere Barolo wijngaarden gaan in de Barolo Castiglione of verdwijnen in de uitstekende Nebbiolo Perbacco. Wetende dat andere wijnbouwers ze wel als ‘cru’ vinifiëren, kan de Barolo Castiglione prijs-kwaliteit dus zeker als absolute top beschouwd worden.

Men kan dus zonder twijfel stellen dat dit 35 hectare tellend domein er alles aan doet om tot de absolute wereldtop te behoren. De onwaarschijnlijk hoge scores van hun recente jaargangen kunnen dit alleen maar bevestigen.

Nog een leuk weetje:

Sinds 1974 zijn alle Vietti wijnen aangekleed met labels die speciaal ontworpen zijn per specifieke cuvée. Zien we hier – buiten de absolute top scores, en de drang om steeds beter te doen – nog een extra vergelijking met Mouton Rothschild?

Vanaf heden is dit absolute tophuis te verkrijgen bij Trésors de la Cave. In de winkel te Aalst, of via onze webshop.