Trésors de la Cave gaat steeds op zoek naar nieuwe aanwinsten waarmee we onze klanten kunnen verwennen. Deze keer stellen we een nieuwe import aan Bourgogne wijn aan u voor. Tijdens de recente lockdown maakten we gebruik van de gelegenheid om op onderzoek uit te gaan. We konden dan ook niet wachten tot de grenzen eindelijk weer werden geopend, zodat we ter plaatse konden gaan om de verschillende wijnen te proeven.

Met veel trots stellen we dan ook enkele interessante wijnen voor die we konden toevoegen aan ons uitgebreide gamma!

Bourgogne wijn die we konden toevoegen aan ons aanbod

Domaine Anne Gros à Vosne-Romanée

De Bourgogne wijnen van het Domaine Anne Gros à Vosne-Romanée vormen een zeer mooie aanvulling op onze direct import van Gros Frère et Soeur à Vosne-Romanée, Domaine Rapet à Pernand-Vergelesses, Domaine Faiveley à Nuits-Saint-Georges en David Duband uit Chevannes.

Domaine Joseph Roty à Gevrey-Chambertin

De wijnen van Anne Gros en Joseph Roty zijn zo legendarisch dat ze geen verdere uitleg hoeven voor de liefhebber.

Domaine Guy Amiot à Chassagne-Montrachet

Domaine Guy Amiot à Chassagne-Montrachet ligt vlakbij het welbekende “Domaine Ramonet”. En je proeft meteen dat de wijnen van dit domein niet moeten onderdoen voor zijn befaamde buur. Ze zijn een pure expressie van het terroir. Fabrice en Guy Amoit produceren op dit domein een gamma van Bourgogne Aligoté tot Montrachet Grand Cru. De Aligoté is fantastisch geprijsd en wordt geproduceerd van ranken uit Chassagne.

Trésors de la Cave is binnen België de exclusieve verdeler van de fantastische wijnen die vanuit dit domein in ons land geïmporteerd worden.

Domaine Christian Bergeret à Nolay

Domaine Christian Bergeret à Nolay is een zeer klein wijndomein dat zich in het Bourgondische Nolay bevindt. De dochter des huizes, Clotilde, produceert er zeer mooie Saint-Aubin village en 1er Cru, Chassagne Montrachet en 1er Cru. Deze Bourgogne wijn is verkrijgbaar aan een betaalbare prijs.

Het aanbod van Clotilde heeft een onvoorstelbare prijs/kwaliteit verhouding voor alle wijnen. Wij zijn dan ook trots dat wij de exclusieve verdeler voor dit wijndomein zijn in heel België.

Domaine Vaudoisey-Creusefond à Pommard

In het kleine Domaine Vaudoisey-Creusefond à Pommard volgen we zowel de witte als de rode Auxey-Duresses, de Pommard en de Meursault. Deze wijnen hebben een fantastische prijs/kwaliteit verhouding en bieden een mooie expressie van het terroir.

Domaine Chantal-Rémy à Morey-Saint-Denis

Het Domaine Chantal-Rémy à Morey-Saint-Denis is erg klein. Het omvat slechts 1,5 hectare en beschikt enkel over wijnstokken in de meest gerenommeerde percelen. Momenteel bieden we slechts 2 wijnen van dit domein aan: de Latricières-Chambertin Grand Cru en Chambertin Grand Cru. Omdat de productie van deze wijnen zo kleinschalig is, zijn ze nog niet bekend bij het grote publiek. Toch scoren ze een minimum van 95/100 bij Parker.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze heerlijke Bourgogne wijn binnen de korte keren de meest gewilde wijn van de streek zal worden. Trésors de la Cave is de exclusieve importeur van deze wijnen voor ons land. Vanaf oktober 2020 is jaargang 2018 bij ons verkrijgbaar. Let op: deze wijn is slechts zeer beperkt verkrijgbaar!

Domaine D’Elise à Chablis

Domaine D’Elise à Chablis een mooi wijndomein in de Bourgogne wijnregio. We vonden er een mooie Chablis met prachtig terroir die afkomstig is van de ranken die net boven de premiers cru’s gelegen zijn. Bij deze wijn krijg je een schitterende kwaliteit voor zeer weinig geld. Deze Chablis zal prachtig ouderen en je kunt hem gerust nog even bewaren.

Domaine Mee Godard à Morgon

Domaine Mee Godard à Morgon is een rijzende ster uit de Beaujolais. We zijn dan ook erg trots dat Trésors de la Cave deze wijn rechtstreeks kan invoeren. Het harde werk in deze wijngaard wordt beloond met grandioze wijnen met een ongelooflijk bewaarpotentieel.

De wijnen die we kunnen aanbieden van dit domain zijn Morgon Côte de Py, Moulin-A-Vent en anderen. Momenteel zijn deze wijnen nog betaalbaar. We hopen dan ook dat dat in de toekomst zo zal blijven.

Interessante aanvulling voor ons assortiment Bourgogne wijn

Zoals je kan lezen, hebben we niet stil gezeten tijdens en na de recente lockdown. We deden onze research en op het ogenblik dat de grenzen werden geopend, stonden we al voor de poort van deze verschillende interessante wijndomeinen in Bourgogne.

Je kunt alle bovengenoemde wijnen van de 2018 jaargang in onze winkel te Aalst of op de webshop ontdekken.

Let op! Sommige van deze wijnen zullen niet erg lang in ons assortiment liggen, zeker niet wanneer het om een exclusieve wijn van een kleiner domein gaat!

We zijn ook steeds bereikbaar om vragen over de verschillende wijnen of domeinen te beantwoorden.