In het verleden waren wij vooral fan van witte Bourgognes uit de Côte de Beaune. Deze wijnen zijn natuurlijk van een grote klasse, maar door gelimiteerde productie, zijn deze slachtoffer geworden van speculatie. Hierdoor is de prijs van deze wijnen in enkele jaren verdubbeld.

Wij hebben deze wijnen nog steeds in aanbod, denk maar aan ons prachtig gamma van Guy Amiot uit Chassagne Montrachet, Clotilde Bergeret, Chavy Chouet uit Meursault en Philippe Chavy uit Puligny-Montrachet.

Wij hadden de laatste tijd echter een wrang gevoel dat wij voor een aanvaardbare prijs geen witte Bourgogne meer konden aanbieden aan de liefhebber. Daarom trokken wij naar de Mâconnais op zoektocht naar enkele nieuwe referenties.

Na vele domeinen bezocht te hebben zijn wij verheugd te kunnen melden dat we vier nieuwe producenten aan onze portefeuille hebben toegevoegd:

Domaine Michel à Clessé

We starten met het meest noordelijk gelegen domein van de vier. Het familiaal gerunde Domaine Michel. Toen we hier binnenkwamen waren we onmiddellijk gecharmeerd door het warme onthaal en de kwaliteit van wat op de proeftafel kwam.  We kregen een twintigtal jaargangen voorgeschoteld van de Cuvée Tradition, het enorme bewaarpotentieel verblufte ons. De Viré Clessé Tradition 2005 was een wijn die we niet snel zullen vergeten. Gezien de prijs en het potentieel van deze wijnen een absolute aanrader!

Klik hier voor de wijnen van Domaine Michel

Domaine Nicolas Delfaud à Sologny

Hier komen we bij één van de jonge sterren van de appellatie. Ooit een vermaard sommelier, nu een wijnbouwer die het potentieel van zijn wijngaarden begrijpt. Domaine Nicolas Delfaud is zeker een domein om scherp in de gaten te houden. Hij leerde het vak bij Chateau Des Rontets, één van de gevestigde waarden van de regio. Prijs kwaliteit fantastische wijnen die na een drietal jaar kelderrust op hun toppunt zullen zijn.

Klik hier voor de wijnen van Domaine Delfaud

Domaine De La Belouse à Berze-la-Ville

Een leuk familiaal domein die zeer drinkbare wijnen produceert waar men onmiddellijk van kan genieten. Als men een glas van de Mâcon-Milly-Lamartine voorgeschoteld krijgt, zal dit niet lang gevuld zijn! Ideale wijnen als aperitief of bij schaal en schelpdieren.

Dit was het domein waar wij de beste prijs-kwaliteitverhouding vonden. Een echte aanrader.

Klik hier voor de wijnen van Domaine De La Belouse

Domaine Cordier à Fuissé

Domaine Cordier is één van de referenties uit Pouilly Fuissé. Men produceert er zeer elegante en minerale wijnen die een groot rijpingspotentieel hebben. Het domein produceert al sinds jaar en dag de volledige oogst biodynamisch. Domaine Cordier is in bezit van zeer goed georiënteerde percelen die zich sinds kort ‘Premier cru’ mogen noemen. Onze favoriet is hier Pouilly Fuissé 1e Cru ‘Les Vignes Blanches’.

Hierboven enkele tonnen van 3000 l waarin de wijnen aan complexiteit winnen.

U zal zien dat er enkel nog duurdere wijnen beschikbaar zijn, dit komt omdat de goedkopere snel slachtoffer van hun succes werden. Deze zullen in het najaar weer voorradig zijn.

Klik hier voor de wijnen van Domaine Cordier