De beste wijn apps om de perfecte wijn te vinden

De snelheid waarmee we vroeger onze gsm vastnamen om een liedje te shazammen is te vergelijken met hoe snel we vandaag het etiket van een nieuwe fles wijn willen scannen. De wereld der wijnen ligt letterlijk binnen handbereik dankzij de opkomst van verschillende wijn apps. Één foto van het etiket en we weten binnen enkele seconden welke wijn we voor onze neus hebben, wat de reviews zijn, wat de gemiddelde aankoopprijs is, welke smaken we kunnen proeven en nog veel meer. Maar welke apps zijn de beste?

Vivino

De bekendste (en waarschijnlijk ook beste) wijn app is ongetwijfeld die van Vivino. Die bekendheid komt er dankzij regelmatige updates en steeds meer functionaliteiten in de app. Na een betaalde upgrade kan je via Vivino zelfs je eigen wijnkelder-managementsysteem aanleggen.

wijnapps

Delectable

Ook Delectable is één van de betere apps wat wijnherkenning betreft. Via die app creëer je jouw eigen schaalindeling voor gescande wijnen op basis van smileys en je kan er, na een koppeling van je sociale media, makkelijk contact leggen met andere wijnliefhebbers en hun reviews liken of zelfs reageren.

Wine-Searcher

Ben je eerder op zoek naar prijsinformatie over bepaalde wijnen en de verkrijgbaarheid ervan? Dan is Wine-Searcher de beste keuze wanneer het aankomt op wijn apps. De app zorgt ervoor dat jij weet waar je geliefde wijn aan de beste prijs te vinden is in jouw buurt. Daarnaast heeft de app een shop-functie die alle dichtstbijzijnde wijnwinkels weergeeft. Handig wanneer je op vakantie bent en zin hebt in een kwalitatief glaasje wijn aan een correcte prijs dus.

wijn app downloaden

Wine Ring

We sluiten af met een onbekende, maar zeker interessante speler onder de wijn apps. Wine Ring gebruikt een specifiek algoritme dat rekening houdt met jouw ratings op verschillende wijnen. Op basis daarvan zal de app verschillende aanbevelingen doen die vergelijkbaar zijn met wijnen die jij een hoge score gaf. Daarnaast biedt Wine Ring ook de normale functionaliteiten zoals etiketten scannen en een persoonlijk wijndagboek bijhouden, maar je kan ook aanbevelingen voor vrienden zien wanneer zij de app ook gebruiken. Zo breng jij altijd de juiste fles wijn mee wanneer er een etentje of barbecue georganiseerd wordt.