Valentijn wijntips

De liefde vieren, hoe doe je dat beter dan met een heerlijke fles wijn? Of het nu voor je lief, je beste vriend(in) of voor jezelf is: op Valentijn verdient iedereen een hartverwarmende fles wijn. Wij delen hieronder onze tips.

1. Mousserende wijn

Wie twijfelt kiest bij een feestelijke gelegenheid als Valentijn beter voor de safe option: bubbels. Daarom deze tip: Champagne Franck Bonville à Avize Brut Rosé Grand Cru, écht een aanrader. Een frisse, maar stevige champagne met een verfijnde mousse.

2. Witte wijn

Een tropisch hoogstandje voor Valentijn: Bodegas Casa Primicia Rioja Carravalseca Blanco. De zachte Spaanse Chardonnay werd vergist in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat? Een zuivere Chardonnay met ingetogen aroma’s van tropisch fruit, ananas en abrikoos, verrijkt met toetsen van vanille.

romantische wijn valentijn

3. Rode wijn

De kleur van de liefde? Rood natuurlijk. Wij kozen voor L’extrait de Romarion Pinot Noir: een heerlijke expressie van de Pinot Noir druif. De wijn is een hoogtepunt van verleidelijke rode kersen en framboosjes. Een puur genot om zo te drinken, of met entrecôte of ander rood vlees. Ideaal dus voor dat valentijnsdiner.